Ons werk

Emolife-Eventmanagement

Emolife richt zich met name op eventfundrasing. Dit is een manier van werving waarbij door middel van evenementen donateurs actief worden betrokken bij het goede doel . Enkele voorbeelden hiervan zijn Duchenne Heroes (een mountainbike-trail voor het Duchenne Parent Project fonds) en Tour for Life (wielertour voor de Daniël den Hoed stichting). De deelnemers aan deze events hebben minimaal 2500 euro sponsorgeld opgehaald. Hierdoor zijn ze het gehele jaar door betrokken met hun charity company. Deze events zijn dan ook het hoogtepunt voor de deelnemers van een jaar vol betrokkenheid en inzet voor het goede doel.

In augustus en september 2019, ben ik op bovengenoemde events meegegaan als Hoofd Glamping en Camping. Daar coördineerde ik een team van enthousiaste vrijwilligers. Wij zorgden ervoor dat de campsite werd op- en afgebouwd. Hierdoor werden de deelnemers ontzorgd en konden zij zich focussen op het rijden van de routes. Hierbij was ik de schakel tussen mijn team en de andere teams. Op deze manier kon ik snel reageren bij het ontstaan van mogelijke obstakels. Het doel was om deze te tackelen en de productiviteit van het team iedere dag weer een stukje te verhogen. Waar wij op de 1ste dag zo’n 4,5 uur bouwden, was dit op dag 5 zo’n 3 uur. Daarnaast is er gezocht naar een balans tussen hard werken en ook ontspanning. Het blijft voor de meeste vrijwilligers namelijk een project, wat ze er voor hun plezier bijdoen.

Puur Events*-Eventmanagement

Disfrutar Events verzorgt voor het landelijke eventbedrijf Puur* Events de uitvoering van bedrijfs-events, waaronder teamuitjes. Dit zijn teamactiviteiten waarbij ontspanning en teamontwikkeling centraal staat. Het doel van zo’n teamuitje is niet alleen een leuke middag. Ook het stimuleren van de teamsfeer en ontwikkelen van de samenwerking staat centraal. Door gebruik te maken van creatieve spelvormen, stimuleer je dit. Hierbij moet gedacht worden aan teamuitjes zoals: Herken de Mol of Expeditie Robinson. Bij het ene teamuitje zit er een saboteur in het team en bij de ander staat samenwerking en strijd centraal. Naast de (meer dan 200!) teamuitjes heeft dit warme bedrijf ook escaperooms, bedrijfsevents en nog veel meer. Een plezier om mee samen te werken!

teamuitjes

Undisputed™-Eventmanagement

Vanuit de opleiding Eventmanagement aan de HKU te Utrecht heb ik aan diverse projecten mogen werken. Dit varieerde van het organiseren van (kleine) evenementen binnen school tot een groot event voor sportschool Undisputed.

Dit is een fitness instituut dat alleen maar werkt met personal trainers. Een vernieuwend concept dat uitgaat van een high service experience. Hiervoor mocht ik het 5-jarig Lustrum organiseren voor de leden. Een event waarbij de nadruk lag op het creëren van een community en familie gevoel.

Daarnaast heb ik voor Undisputed een online marketingcampagne ontwikkeld, die inspeelt op de trend rondom de goede jaarlijkse voornemens.


MetaalkathedraalEventmanagement

De Metaalkathedraal is een ecologische culture broedplaats, die ook dient als evenementenlocatie. Daar was ik als locatiemanager verantwoordelijk voor het gestroomlijnd laten verlopen van de evenementen. Hierbij zorgde ik ervoor dat alles vanuit de locatie goed is geregeld. Denk aan: de zaalopstelling, catering, bar en nog veel meer.

Afstudeerproject-GoalTrainers:Managementdag

In mijn laatste schooljaar heb ik mij verdiept in het retentieprobleem binnen de fitnessbranche. Hieruit kwam een onderzoeksrapport, waarin enkele conclusies en aanbevelingen stonden.

Het praktijkgedeelte van mijn afstudeeronderzoek heb ik volbracht bij GoalTrainers. Dit is een bedrijf dat zich richt op small-group trainingen in de buitenlucht, het zogeheten Calisthenics.

Het management van Goaltrainers vroeg mij in eerste instantie voor een promotie event. Ik zag echter dat zij meer behoefte hadden aan structuur binnen de organisatie, daarom heb ik twee managementdagen georganiseerd om de processen binnen de organisatie te verbeteren.

Hieronder een infographic van mijn afstudeeropdracht. Hierin staat beschreven hoe ik tot dit idee ben gekomen en wat het uiteindelijke idee is geworden.


ArenaGym-Conceptontwikkeling

Voor deze vitaliteitsgym heb ik enkele concepten ontwikkeld. Met als doelstelling het werven van nieuwe leden en het verhogen van de retentie. Vanuit deze gedachte zijn o.a. enkele rooftop-workouts georganiseerd, waarbij niet alleen de beweging zelf centraal stond. Er werd middels een sociale activiteit, ook gewerkt aan het versterken van het community-gevoel.

Vitamins and More-Conceptontwikkeling

Deze keten voor voedingsupplementen schakelde Disfrutar Events in, voor een rebranding. Het vraagstuk zat hem met name in het verhogen van de inloop in de fysieke wikels en het verbeteren van de effectiviteit door het online kanaal. Hierop ontwikkelden wij enkele concepten, die zich uiteindelijk vormden tot een restyle van de Vitamins and More vestiging in Utrecht. Ook enkele aanbevelingen uit deze concepten zijn overgenomen voor de andere vestiging in Rotterdam. Tevens is er een verbeterde webshop opgezet, waarmee een internationale markt wordt aangesproken. Dit leidde tot een gezonde groei, waardoor Vitamins and More zichzelf weer langzaam kan gaan richten op het vergroten van zijn fysieke en offline activiteiten.

NJR-Procesbegeleider

Bij de Nationale Jeugdraad heb ik als deelnemer en procesbegeleider vele jaren ervaring opgedaan. Dit lag hem met name in het presenteren, feedback geven en het trainen van groepen. Dit deed ik bij het project Nationaal Jeugddebat. Dit is een project waarbij jongeren vanuit het hele land samenkomen om een voorstel te schrijven, die ze uiteindelijk in de Tweede Kamer presenteren.
Daarnaast  ondersteun ik mijn klanten op diverse events. Dit varieert van presentator bij het Jeukwoorden spel van de Meyboom Events, game facilitator bij een Tradus event tot ondersteunend teamlid bij de events van Frankwatching. Hieronder een sfeerimpressie van enkele events.

Copyright: Ruben May, Joost Weddepohl en Eppo Karsijns